جذب سرمایه خارجی از کانال بازار سرمایه

مسئولان بازارهای مالی معتقدند بازارهای داخلی آمادگی آن را دارند تا شرایطی برای جذب سرمایه های خارجی از کانال بورس را فراهم کنند

معاون پارلمانی رئیس جمهور در چهارمین نمایشگاه بین المللی اینوکس 2017 با اشاره به این که مجلس در بودجه به دولت اجازه داده تا سقف 50 میلیارد دلار از خط اعتباری خارجی استفاده کند اضافه کرد: هر دستگاه می تواند طرح خود را به سازمان برنامه و بودجه پیشنهاد و در صورت تایید در اولویت تخصیص فاینانس قرار دهد.
حسینعلی امیری از مهم ترین اقدام های دولت در حوزه سرمایه گذاری داخلی و خارجی را تصویب قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر دانست و افزود: جمهوری اسلامی در برنامه ششم محور اصلی سرمایه گذاری را مشخص کرده و استفاده از انرژی های پاک و حمل و نقل ریلی و صنعت توریسم است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی اگزیم نیوز، چهارمین نمایشگاه بین المللی بورس، بانک، بیمه و خصوصی سازی و نهمین نمایشگاه معرفی فرصت های سرمایه گذاری کشور در قالب رویداد بزرگ اقتصادی کشور با عنوان کیش اینوکس 2017 که تا یازدهم آبان ماه در مرکز نمایشگاه های بین المللی کیش دایر است  با حضور شرکت های داخلی و خارجی روز گذشته آغاز به کار کرده است.

امیری با بیان این که در راستای تسهیل سرمایه گذاری خارجی، استقرار سامانه پنجره واحد فرامرزی یک دستاورد کلیدی در سامانه اخیر در حوزه اقتصاد محسوب می شود بیان کرد: این اقدام زیر ساختی در گزارش بانک جهانی به عنوان اصلاح ساختاری مثبت در نظام جمهوری اسلامی ایران اعلام شده است.
امیری در ادامه تصریح کرد: پنجره واحد تجاری فرامرزی نیز که از مهر ماه 93 در دولت راه اندازی شده به تاجران و سرمایه گذاران و شرکت های حمل و نقل امکان می دهد که اطلاعات لازم را در قالب های استاندارد به درگاه واحد ارایه کند و تمام مستندات قانونی را در همان نقطه دریافت کنند.
وی افزود: به دلیل گستردگی و تنوع مقررات، اخذ مجوزهای گوناگون و هدر رفتن هزینه، پس از مطالعه و براساس استانداردهای سازمان جهانی، جمهوری اسلامی ایران 15 مهر سال 93 در دولت تدبیر پنجره واحد را راه اندازی کرد.
وی با بیان اینکه پنجره واحد تجارت دریچه ای به گمرک دیجیتال است افزود: 73 کشور در دنیا پنجره واحد راه اندازی کرده اند که یکی از آنها ایران است.
امیری ادامه داد: لایحه کلیات اصلاح قانون عملیات بانکی بدون ربا نیز تقدیم مجلس شده و در کمیسیون اقتصادی مجلس در دست بررسی است که پس از تصویب و ابلاغ به شبکه بانکی، تشکیلات لازم بر حسن اجرای آن نظارت خواهد کرد و با تصویب این قانون مجموع قوانین بانکی کشور در یک قانون جامع تجمیع می شود.
وی ادامه داد: شرایط اقلیمی متنوع و ذخایر متعدد و وجود جاذبه های فرهنگی تاریخی و توریسم و اکو توریسم و مسیر شاهراهی به کشورهای منطقه برای هر سرمایه گذار می تواند جذاب باشد.
امیری ادامه داد: ضمن محکوم کردن تحریم های ظالمانه و قطعنامه های گذشته مدعی هستیم که بر روی ریل پیشرفت قرار داریم به ویژه با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و توافق برجام بر این اعتقاد اصرار داریم.
معاون پارلمانی رئیس جمهوری با اشاره به این که در حال حاضر 42 بانک و موسسه با بیش از 23 هزار شعبه بانکی در کشور وجود دارد اظهار کرد: با توجه به رشد بانکداری الکترونیک در سال های اخیر، اقتصاد در مسیر بهتری قرار می گیرد و بانک مرکزی به منظور صیانت از سپرده ها و امکان پردازش آن برخوردار است و می تواند آگاهی عمومی را با انتخاب صحیح ارتقا بخشد.

در این بین در مراسم افتتاحیه این مراسم رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان این که میزان منابع مالی جذب شده خارجی نیز 31 درصد رشد را نشان می دهد افزود: قانون اساسی ایران بر لزوم انطباق کلیه فعالیت ها در نظام مالی کشور با مبانی شریعت اسلام تاکید دارد و از این رو، بازار سرمایه٬ محصولات و نهادهایی را در اختیار سرمایه ‌گذاران قرار می‌ دهد که انطباق آن ها با موازین شریعت به تایید کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار رسیده است.

شاپور محمدی افزود: ابزارهای مالی جدید٬ سبد سرمایه ‌گذاری را برای سرمایه ‌گذاران متنوع کرد و فرصت های جدیدی را برای سرمایه ‌گذاری در اختیار آن ها قرار داد.

محمدی اضافه کرد: یکی از مهم ترین حوزه هایی که جذابیت سرمایه‌ گذاری در این اوراق را افزایش می دهد، بهره مندی از معافیت مالیاتی بر سود پرداختی در این اوراق است که به موجب آن، سرمایه ‌گذاران از پرداخت مالیات بر سود دریافتی این اوراق معاف خواهند بود.

وی گفت: سازمان بورس و اوراق بهادار برای ارتقاء شفافیت و نقد شوندگی نمادها در بازار سرمایه دستورالعمل پذیرش اوراق بهادار در بورس تهران و فرابورس و دستورالعمل نحوه انجام معاملات و دستورالعمل افشا اطلاعات را اصلاح کرد.

وی یادآور شد: از دیگر فعالیت های اخیر سازمان بورس و اوراق بهادار در راستای توسعه بازار سرمایه، تدوین و تصویب مقررات مربوط به تاسیس صندوق ارزی است و دستور العمل آن از سوی هیات مدیره سازمان ابلاغ شده است.

محمدی هم چنین با بیان این که بازار سرمایه ایران در مسیر توسعه و پیشرفت قرار دارد و این روند را همچنان حفظ خواهد کرد گفت: توسعه ابزارها و نهادهای مالی با در نظر گرفتن مباحث شرعی در دستور کار قرار دارد و در این راستا، انتشار اوراق ارزی به عنوان یکی از محورهای توسعه و تکامل بازار سرمایه و ابزارهای مالی در دستور کار کمیته فقهی قرار دارد و بعد از جمع بندی، سایر مراحل عملیاتی شدن آن استمرار خواهد یافت.

وی افزود: اوراق ارزی، برای سرمایه‌گذاران برخی از ریسک های مرتبط با ارز را پوشش خواهد داد و این اطمینان را به همراه خواهد داشت که آنها مخاطرات ناشی از نوسانات نرخ ارز را به حداقل خواهند رساند

کد خبر 22355

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 10 =